Начин на приготвяне
1
Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и там се слагат зехтинът, 2 яйца, водата, солта и пиперът.
2
Замесва се плътно маслено тесто, увийте във фолио и оставете в хладилника да втаса.
3
Пригответе плънката за пая. За целта всички
колбаси и моцарелата се нарязват на кубчета. 3 яйца и рикотата се
разбиват на миксер. Всичко се смесва и разбърква добре.
4
Охладенто тесто се разточва на кръг или
правоъгълник, според формата, в която ще се пече паят, като
предварително се отделя една част с големината на юмрук от него.
5
Разточеното тесто се пренася в тавичката и се притиска добре към стените и дъното. Отгоре се разпределя плънката.
6
От отделеното тесто можете да направите ленти,
като предварително го разточите или просто да сложите кората върху
плънката. Можете и да се вдъхновите от тук.
7
Паят се пече на 170 С за 30 минути или докато придобие приятен златист цвят.
продукти
350 гр.брашно тип 500
1 ч.л.черен пипер млян
150 млзехтин
5 бр.яйца
50 с.л.вода
1/2 ч.л.сол
200 гр.моцарела
100 гр.прошуто
100 гр.шунка
250 гр.сирене рикота
Няма коментари:
Публикуване на коментар