Продукти:
- 8-10 чушки
- 80 мл олио
- 1 с. л. брашно
- сол
- 5 домата
- 6 скилидки чесън
- 5 с. л. вода
- 2 яйца
Приготвяне:
• Чушките се изпичат и обелват.
• Овалват се в брашно, след което се посоляват.
• Изпържват се в сгорещеното олио.
• Доматите се попарват с гореща вода, след което се обелват.
• Настъргват се на ситно ренде.
• Изсипват се върху чушките в тигана.
• Ястието се вари 30 минути на тих огън.
• Отделно чесънът се счуква с щипка сол.
• Брашното се размива в 3 с. л. хладка вода.
• Изсипва се в тигана заедно със счукания чесън.
• Ястието се вари 20 минути.
• Яйцата се разбиват с 2 с. л. вода и 2 с. л. сос от тигана.
• Изсипват се на тънка струйка в ястието и се оставят да стегнат.
• Дряновската манджа се поднася веднага.
• Чушките се изпичат и обелват.
• Овалват се в брашно, след което се посоляват.
• Изпържват се в сгорещеното олио.
• Доматите се попарват с гореща вода, след което се обелват.
• Настъргват се на ситно ренде.
• Изсипват се върху чушките в тигана.
• Ястието се вари 30 минути на тих огън.
• Отделно чесънът се счуква с щипка сол.
• Брашното се размива в 3 с. л. хладка вода.
• Изсипва се в тигана заедно със счукания чесън.
• Ястието се вари 20 минути.
• Яйцата се разбиват с 2 с. л. вода и 2 с. л. сос от тигана.
• Изсипват се на тънка струйка в ястието и се оставят да стегнат.
• Дряновската манджа се поднася веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар