Продукти:
1 кг пилешки дробчета, 3 средно големи глави кромид лук, 2 средно големи тиквички, 2-3 средно големи домата, 2 зелени чушки, 2 клонки свежа чубрица, 1/2 връзка магданоз, 10 зрънца черен пипер, 2 дафинови листа, 5 с.л. олио, сол на вкус
Начин на приготвяне:
Варим
дробчетата в солена вода в продължение на 5 мин. През това време
нарязваме лука, чушките и тиквичките на шайби. Изваждаме дробчетата и ги
измиваме през гевгир под течаща студена вода.
Вземаме
гювеч и намазваме дъното му с 2 с. л. олио. Редим ястието по следния
начин: половината количество тиквички, половината чушки, после
половината лук, домати и накрая цялото количество дробчета. Следва по
още един пласт от останалите зеленчуци в същия ред.
Ръсим със сол на няколко места. Най-отгоре слагаме черния пипер, дафиновия лист и чубрицата. Поливаме с останалото количество олио.
Слагаме
гювеча в студена фурна, включваме я на 220 градуса и печем така 30 мин.
Намаляваме на 150 градуса и печем още 30 мин. Изключваме фурната и
оставяме гювеча там за още 1 ч. Консумираме охладен, за да "дръпне" леко
сосa, който се отделя от зеленчуците.
Няма коментари:
Публикуване на коментар