- леща – 1 ч.ч.
- чесън – 2 скилидки
- лук – 1 глава
- морков – 1 среден
- чубрица – 1/2 ч.л.
- дафинов лист – 1 бр.
- червен пипер – 2 с.л.
- олио – 2 с.л.
- Измитата и почистена леща се залива със студена вода така че да се покрие и да остане един пръст. Слага се да заври.
- Добавят се скилидките чесън разрязани на по 3-4 парченца, нарязания
на дребно лук, накълцаните на кубчета моркови, чубрицата и дафиновия
лист.
- След като заври се премества на бавен огън и се вари до омекване на лещата.
- Със сварената леща се приготвя запръжка по следния начин:
- Червения пипер се запържва в олиото.
- Прибавя се един чирпак от лещата, разбърква се добре, добавя се още един чирпак и отново се разбърква.
Запръжката се изсипва в ястието и се разбърква добре. Оставя се да поври 2-3 минути.
Преди поднасяне се поръсва с накълцан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар