80 гр. сирене Пармезан
връзка магданоз
1 яйце
черен пипер
олио за пържене
Разделете пилешките гърди от жилата и ги разрежете по средата на половина, за да ги изтъните. Покрийте ги с парче кухненско найлоново фолио и ги начукайте добре. Поръсете ги с черен пипер.
Настържете пармезана на ситно ренде в чиния. Нарежете на ситно магданоза и го разбъркайте с пармезана. В отделна чиния разбийте с вилица яйцето. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона, за да можете да изпържите месото.
Топнете пилешките филета в пармезанено-магданозената смес и след това в яйчената, след което ги пуснете в тигана. Пържете филетата до порозовяване, няколко минути от страна. Не ги препържвайте, освен ако не искате да станат хрупкави.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар