Продукти:
300 гр. зрял боб, 5 червени печени чушки, 1 глава чесън, 1 глава лук, 1 домат, растителна мазнина, чубрица, сол, червен пипер.
Приготвяне: Бобът накисваме от вечерта в студена вода. На следващия ден слагаме в тенджера и варим 15-20 мин. Изцеждаме първата вода и изхвърляме. Наливаме нова студена вода и слагаме да заври. Щом заври нарязваме чушките, лука, чесъна и добавяме към боба. Посоляваме и варим около 1 ч. на „тих огън“. Добавяме настърган домат и чубрицата и варим още около половин час. Правим запръжка и добавяме към боба. Запръжката правим от растителна мазнина, брашно и червен пипер. Оставяме да ври със запръжката 10 мин. и снемаме от огъня. Сервираме чорбата топла поръсена по желание със свеж джоджен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар