1 ч. ч. киноа
1 глава червен лук
3 бр. моркови
2 скилидки чесън
сол, черен пипер
8-10 бр. маслини без костилки
2 бр. домати
1 с. л. нарязани сушени домати
листа от босилек, за предпочитане пресен
7 бр. гъби печурки
2-3 с. л. зехтин за задушаване
В дълбок съд се задушават нарязания на ситно лук, чесъна и нарязаните на кубчета моркови , като се разбърква от време на време. Когато омекнат зеленчуците, се добавя измитата киноа. Залива се с 2 ч.ч. вода, подправя се със сол и пипер. След като заври, се покрива с капак, намалява се котлона и се оставя да ври 20 мин. След това се изключва и се оставя още 10 мин. да постои със затворен капак. Прехвърля се в широка чиния за салата, добавят се нарязаните маслини, суровите и сушените домати и босилека. Нарязаните на тънки парчета гъби леко се запържват и се добавят към салатата. Сервира се топла.
Само искам да добавя, че аз накиснах количеството киноа за 4 часа, след което изплакнах обилно с вода няколко пъти и прибавих към зеленчуците.
Няма коментари:
Публикуване на коментар