Продукти за 6 порции:
- 700 г телешко филе, нарязано на парчета с големина 2.5 см
- ½ ч.л сол
- ¼ ч.л. млян черен пипер
- 400 г гъби, измити и нарязани на четвъртини
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 3 скилидки чесън, скълцани
- 2/3 ч.ч. телешки бульон
- 2/3 ч.ч. сухо бяло вино
- 3 с.л. дижонска горчица
- 1 ч.л. суха мащерка (или 1 с.л. прясна)
- 1 с.л. масло, омекнало и полуразтопено
- 1 с.л. брашно
- Пълнозърнеста багета
1. Поръсете нарязаното на парчета месо със сол и черен пипер. По желание можете да „запечатите“ месото в тиган с незалепващо покритие на средно висока степен за минута-две до зачервяване. Попийте излишната мазнина и го поставете в съда на Крок-Пот.
2. Добавете нарязаните гъби, лука и чесъна. В купа смесете бульона, виното, горчицата и мащерката. Излейте сместа върху месото в Крок-Пот.
3. Похлупете и гответе на степен LOW за 8 до 10 часа или на степен HIGH за 5 часа.
4. В малка купа смесете полуразтопеното масло с брашното като добавите и 2 с.л. от бульона. След това задължително превключете на степен HIGH и излейте получената смес внимателно и равномерно . Похлупете и гответе още 30 минути или до сгъстяване на соса.
5. Сервирайте топлото ястие с препечени филии пълнозърнест хляб, намазани със зехтин и скилидка чесън. За да добавите свежа нотка към ястието – можете да сервирате отстрани като гарнитура френски зелен боб – много нежен и в същото време полезен за здравето( сварява се до 10 мин в подсолена вода)! Или пък свеж зеленчук – напр. зелена чушка, нарязана на ивици.
Няма коментари:
Публикуване на коментар