Продукти:
10 средно големи картофа,
1 яйце,
2 кръгчета фиде,
1 пак. масло,
1 пак. точени кори,
олио, джоджен, мащерка, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настъргваме
картофите на ренде или в блендер. Към тях добавяме яйцето, джоджена,
фидето, солта, черния пипер и маслото на малки кубчета. Поръсваме и с
олио - постните ястия носят повече мазнина. Подправяме с мащерка на
вкус.
Слагаме олио на дъното на тава и разстиламе две от корите.
Вземаме с две шепи от плънката, изцеждаме я, защото картофите пускат
много вода, и поръсваме отгоре. Повтаряме процедурата, докато плънката
свърши.
Разстиламе още две кори отгоре и поръсваме отново с олио.
Печем на 180 градуса само на долна фурна. Когато е готов, се включва и
отгоре, докато се зачерви.
Изваждаме пататника и го обръщаме с
помощта на друга по-голяма тава. Запичаме го отново. Режем го като
баница и сервираме с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар