Супа от леща по манастирски
Продукти:
- 200 г леща
- 50 мл олио
- 50 г кромид лук
- 50 г моркови
- 40 г целина
- 150 г домати
- 2 скилидки чесън
- 1 с. л. чубрица
- 2 с. л. оцет
- 1 с. л. магданоз
- сол
Приготвяне:
• Лещата се измива и се поставя в тенджерата.
• Прибавя се лукът, който е нарязан на дребно, морковите и целината, нарязани на кубчета.
• Добавят се олиото, нарязаният на филийки чесън и чубрицата.
• Всичко се залива със студена вода и се поставя на умерен огън да ври.
• 10 минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят и червените домати, нарязани на дребно.
• Готовата супа се подправя със сол и оцет.
• Супата от леща по манастирски се поднася с дребно нарязан магданоз.
• Лещата се измива и се поставя в тенджерата.
• Прибавя се лукът, който е нарязан на дребно, морковите и целината, нарязани на кубчета.
• Добавят се олиото, нарязаният на филийки чесън и чубрицата.
• Всичко се залива със студена вода и се поставя на умерен огън да ври.
• 10 минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят и червените домати, нарязани на дребно.
• Готовата супа се подправя със сол и оцет.
• Супата от леща по манастирски се поднася с дребно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар