Лозови сарми с леща и ориз | |
Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
Слага
се лещата в студена, леко посолена вода, слага се на котлона и се вари
20 минути. Изхвърля се първата вода и лещата се премества в друга
тенджера. Прибавя се вряща вода или бульон и нарязаните на кубчета
картофи. Вари се още 20 минути. Лещата се прецежда с гевгир и бульонът
се запазва. В тиган с малко мазнина се запържва лещата, слагат се
доматите и нарязаният на ситно лук. След 5 минути се добавят черен и
червен пипер. Измива се оризът на течаща вода и също се слага в тигана.
Щом оризът поеме водата, се сваля от огъня и се добавят нарязаните на
ситно пресен джоджен и магданоз.
Лозовите листа се бланшират във вряща вода за да омекнат. След това се оставят да изстинат. Завиват се сарми и се нареждат плътно една до друга в тенджера. Добавят се 3 ч.ч. от предварително отделения бульон или вода. Варят се до готовност. Сервират се студени, с кисело мляко. |
неделя, 20 май 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар