МАГДАНОЗЕНИ КЮФТЕНЦА
Пропорциите са на 1 връзка много ситно накълцан магданоз /без
дръжките и не в блендер/ 1 яйце, 1 с.л. брашно, 1/2 ч.л. черен пипер,
3-4 щипки сол,
щипка сода бикарбонат. Всичко се меси продължително /ок.10 мин./ и се
оставя за половин час в хладилника. После се гребва със супена лъжица от
сместта, овалва се в брашно, изтупва се от излишното количество, оформя
се кюфтенце и се пържи на силен огън. Отцежда се върху хартия.
Топли или студени, кюфтенцата са като сюнгер - пият бири,
вина и мастики на поразия. За мастика или водка са най-хубави студени
със сос от чесън и кисело мляко.
И накрая да си призная - уж ги правя точно по рецептата, но винаги импровизирам.....
Няма коментари:
Публикуване на коментар