Нещо класическо и различно...
1 цяло пиле
картофи- 5 броя, обелени и нарязани
лимони- настъргана кора от 2 лимона + сок от 2 лимона
2 скилидки, накълцан чесън
2 ч.л. суха мащерка
2 ч.л. сух розмарин
сол
1 ч.л.черен пипер
3супени лъжици масло
магданоз
Вземете едно цяло почистено пиле и го натъркайте хубаво със сол и черен пипер. Отвътре му сложете малко от лимоновите корички. Полейте го с лимоновия сок (около 150 мл) и го оставете настрана.
картофи- 5 броя, обелени и нарязани
лимони- настъргана кора от 2 лимона + сок от 2 лимона
2 скилидки, накълцан чесън
2 ч.л. суха мащерка
2 ч.л. сух розмарин
сол
1 ч.л.черен пипер
3супени лъжици масло
магданоз
Вземете едно цяло почистено пиле и го натъркайте хубаво със сол и черен пипер. Отвътре му сложете малко от лимоновите корички. Полейте го с лимоновия сок (около 150 мл) и го оставете настрана.
Намазнете плитък гювеч и сложете пилето вътре заедно с нарязаните картофи с 1 ч.ч. гореща вода. Поръсете пилето с всички подправки и накълцани скилидки чесън, както и останалите лимонови корички.
Затворете гювеча и сложете пилето да се пече за 50 минути. Махнете капака и запечете за още 10 минути. Поднесете порция пиле, залято със соса от гювеча, резени лимони и гарнитура по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар