Мързелива бишкотена торта
Необходими продукти:
1 пакет бишкоти
1 пакетче шоколадов крем ("Creme Ole" на Dr. Oetker)
500-600 мл прясно мляко
2 банана
50 г кокосови стърготини
2-3 супени лъжици захар
шоколад за декорация
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер опаковката крем с 400 мл студено прясно мляко до
получаване на гъста и еднородна смес. Останалото мляко затопляме и
подслаждаме със захарта. Потапяме за секунди всяка бишкота в прясното
мляко, като внимаваме да не се разпаднат в ръцете ни.
В
подходяща подложна чиния или табла нареждаме половината от бишкотите.
Ако някоя от тях е по-суха, може леко да я напоим с прясно мляко.
Разделяме крема на две части (едната да е малко повече от другата).
Разстиламе равномерно крема върху бишкотите, а отгоре нареждаме, нарязан
на колелца, банан (1 бр.). Покриваме бананите с малко крем, поръсваме
ги с 2 супени лъжици кокосови стърготини и настърган шоколад.
Потапяме останалите бишкоти в прясно мляко и ги подреждаме върху крема.
Повтаряме процедурата - намазваме с крем, нареждаме втория банан, отново
намазваме с крем и поръсваме с останалите кокосови и шоколадови
стърготини.
Оставяме тортата за няколко часа в хладилник, за да се стегне и да се смесят отделните вкусове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар